tor-troeng-tuf17-mmanytt

MMAnytt avslöjar: Svensken Tor Troéng bekräftad som en deltagare i The Ultimate Fighter 17

En liten bild gjorde det. Svensken Tor Troéng från Umeå bekräftas som deltagare i The Ultimate Fighter 17 i en av reklamfilmerna för den stundande säsongen, något som MMAnytt kan avslöja idag.

Månader av spekulationer där nästan alla tecken pekade på att han faktiskt antagits har nu bekräftats efter bara en kort liten bild. Troéngs blogg har varit mystiskt tyst, och han kom tillbaka till Sverige nu under veckan, bara några få dagar efter att inspelningarna av den kommande säsongen avslutades. UFC själva vill dock fortfarande inte kommentera på det hela, och svarade kort och enkelt när MMAnytt kontaktade dem.

”Unfortunately we are unable to disclose who will take part in TUF 17 until mid January,” skriver UFCs informatör till MMAnytt.

Det som dock kvarstår är att Troéng med största sannolikhet kommer att tvingas genomgå en första match för att ens ta sig in i huset, men om han är med i en reklamvideo för den kommande säsongen så har han förmodligen klarat det. Men det är inte en garanti, då UFC tidigare visat sådana som inte kommer in i huset i sina reklamvideos för de tidigare säsonger. Om Troéng då kommer förbi den första utslagsningsmatchen så kommer han att vara den andra svensken att kliva in i en The Ultimate Fighter-säsong, sedan Hamid ”Akira” Corassani deltog i The Ultimate Fighter 14.

Tor Troéng dyker upp 15 sekunder in i trailern nedan.

Tack till Jonas Karlström för tipset.