Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Gå till toppen

Topp

113 kommentarer

Mauricio ‘Shogun’ Rua möter Antonio Rogerio Nogueira i juni

UFC on FOX 5 Mauricio Shogun Rua

Brasilianska Tatame rapporterar nu att Mauricio ”Shogun” Rua och Antonio Rogerio Nogueira har tackat ja till ett möte på en ännu oannonserad gala i juni. Man skriver även att matchen inte väntas ta plats i Brasilien.

Shogun debuterade i UFC i september 2007 då han med endast femton sekunder kvar förlorade via submission mot Forrest Griffin på UFC 76. Efter två raka vinster via TKO, först mot Mark Coleman och sedan mot Chuck Liddell så fick han chansen att möta Lyoto Machida om titeln i lätt tungvikt. Matchen slutade mycket kontroversiellt i vinst till Machida via domslut men han lyckades i returmatchen besegra Machida via knockout i den första ronden. I nästa match var det tänkt att han skulle försvara sitt bälte mot Rashad Evans men då Rashad skadade sig så tog Jon Jones matchen på kort varsel efter att ha besegrat Ryan Bader några veckor tidigare. Matchen med Jones slutade i förlust via TKO i den tredje ronden och Shogun bokades några månader senare in för en returmatch med Forrest Griffin i Brasilien. Shogun lyckades då besegra Griffin via knockout redan i den första ronden. Han har sedan dess besegrat Brandon Vera via TKO men även förlorat ett tydligt domslut mot Alexander Gustafsson samt ett riktigt krig mot Dan Henderson som blev Fight of the Year 2011.

Nogueira gick inte direkt från Pride till UFC som brodern utan vann efter sin tid i Pride fem raka matcher innan han fick ett kontrakt med UFC. Debuten skulle ta plats i Las Vegas på UFC 106 där landsmannen Luiz Cane väntade. Nogueira gick i debuten segrande efter en knockout i den första ronden. I sin nästa match så besegrade han Jason Brilz i ett domslut som av flera ansågs vara kontroversiellt. I sina nästa två matcher så förlorade han mot både Ryan Bader och Phil Davis då deras brottning blev för svår. Han tog sig efter det tillbaka till gammal form och körde fullkomligt över Tito Ortiz genom flera slag och knän. Han gick senast match på UFC 156 då han som stor underdog besegrade Rashad Evans via domslut. Mötet med Shogun kommer inte att vara första gången dessa två möts då han i Prides Middleweight Grand Prix fick möta Shogun i kvartsfinalen i juni 2005. Den gången så slutade matchen i vinst till Shogun via ett domslut.

Vem kommer gå segrande ur mötet den här gången?

Christoffer Esping

Regler för att kommentera på MMAnytt
I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.

De senaste nyheterna

Brandon Thatch vs John Howard bokad för UFC 189

2 april, 2015 |

John ”Doomsday” Howard.

Matchkortet för UFC 189 börjar sakta men säkert byggas upp och nu har den femte matchningen bokats för årets mest efterlängtade gala.
Läs mer

Marina Shafir tecknar kontrakt med Invicta FC

1 april, 2015 |

Den fjärde medlemmen av Ronda Rousey’s följe ”The Four Horsewomen” har nu tecknat ett kontrakt med den ledande kvinnliga MMA-organisationen Invicta FC.
Läs mer

Video: UFC Embedded under pressturnén för UFC 189 – Del 10

1 april, 2015 |

Nu kan ni se det tionde och sista avsnittet av UFC Embedded som följer fjäderviktsmästaren José Aldo och utmanaren Conor McGregor under pressturnén inför UFC 189 som äger rum den 11:e juli. 
Läs mer

Abel Trujillo skadad, Shane Campbell ersätter mot John Makdessi

1 april, 2015 |

John Makdessi.

Ännu en skada har drabbat matchkortet inför UFC 186 som äger rum i slutet av månaden.
Läs mer

Gunnar Nelson vs John Hathaway bokad för UFC 189

1 april, 2015 |

Den fjärde matchningen har nu blivit bokad för en av årets absolut mest efterlängtade gala, UFC 189. Conor McGregor får ännu en gång medverka på samma kort som hans lagkamrat och nordbon Gunnar Nelson som tar sig an britten John Hathaway i en welterviktsdrabbning.
Läs mer

Yaotzin Meza vs Damian Stasiak bokad för UFC Fight Night 64

1 april, 2015 |

Yoatzin Meza.

Ännu en match har lagts till på matchkortet inför UFC:s första besök i Polen. En fjäderviktsmatchning mellan Yoatzin Meza och debutanten Damian Stasiak är den senaste annonserade matchen för UFC Fight Night 64.

Läs mer

UFC

Anthony Johnson verkar inte vara nöjd med Chael Sonnens senaste uttalande

1 april, 2015 |

Nu i veckan gick Chael Sonnen ut och sade att huvudfighten vid UFC 187 mellan Jon ”Bones” Jones och Anthony ”Rumble” Johnson inte kommer att hända. ”Rumble” verkar inte vara alltför nöjd med detta påstående utan riktar en känga åt Sonnens håll via sin twitter. Läs mer

Veckans profil: Suvi Salmimies

1 april, 2015 |

Veckans profil är det finska energiknippet Suvi Salmimies. Det diskuteras allt ifrån Rock n’ roll till hur det är att vara en vandrande naturkatastrof.

Läs mer

Albert Tumenov vs Hector Urbina bokad för UFC 188

1 april, 2015 |

Albert Tumenov.

En welterviktsdrabbning mellan Albert Tumenov och Hector Urbina har lagts till på matchkortet för UFC 188 som äger rum i juni. Galans huvudmatch står för ett tungviktsmöte om titeln där den nuvarande mästaren Cain Velasquez tar sig an divisionens interim-mästare Fabricio Werdum.
Läs mer

Nicolas Dalby gläds av att representera Danmark i UFC: ”Skulle vara coolt att slåss mot Carlos Condit”

1 april, 2015 |

Näste skandinav att teckna kontrakt med UFC är den danske welterviktaren Nicolas Dalby, en lovande och obesegrad fighter som tog sig tiden att tala med MMAnytt inför sin efterlängtade UFC-debut.  Läs mer

Intervju: Alexander Gustafsson ”Tankarna på att sluta fanns där”

1 april, 2015 |

Det var strax över 2 månader sedan en hel arena av mer än 30 000 besökare tystades när det otänkbara hände. I UFC on Fox 14:s huvudmatch, i vad som skulle komma att kröna den nästa utmanaren om Jon Jones mästarbälte, avslutades Alexander Gustafsson i den första ronden av en hårtslående, explosiv Anthony Johnson. Vad som följde Alexander var en längre tid i det tysta, en semester. En tystnad som Alexander nu är redo att bryta när han utvilad och motiverad tar nytt sikte på sin nästa motståndare, den före detta titelutmanaren Glover Teixeira. Mötet, som är tänkt att agera huvudmatch för UFC Fight Night 69, förväntas äga rum den 20 juni i Berlin. Detta hade Alexander att säga i en pratstund tillsammans med MMANYTT. Läs mer

Glory 20 ‘for dummies’: Allt du behöver veta inför fredagens gala

1 april, 2015 |

Det är den tiden på året igen. Påsk tänker du? Självklart pratar jag om Glory! Nu på fredag reser man till arabvärldens (och nuförtiden resten av omvärldens) nya lekplats Dubai och bjuder på sedvanlig kickboxning i världsklass. Titelmatcher, mellanviktsturneringar, storstjärnor och nya stjärnskott väntas leva upp till den nästan ohyggligt höga standard Glory satt för sina galor. Spänn fast er, för nu kör vi! Läs mer

Video: Anderson Silva håller seminarium – lär ut tekniker som tagit honom till toppen

1 april, 2015 |

UFC:s före detta mellanviktsmästare har ju varit i något av ett blåsväder på senare tid. Det var i samband med UFC 183 som Anderson Silva testade positivt för både det ena och det andra och karriären har därefter stött på något av ett stopp. Det stoppar dock inte brasilianaren från att lära en ny generation fighters hur man tar sig till toppen – i videon nedan ser ni ett utdrag från ett seminarium som nyligen hölls i Brasilien.  Läs mer

Patricio ‘Pitbull’ Freire försvarar fjäderviktsbältet mot Georgi Karakhanyan på Bellator 138

1 april, 2015 |

En titelmatch blev under dagen klar för sommarens redan högintressanta Bellator 138. Detta då organisationens fjäderviktsmästare gör sitt bästa för att än en gång försvara sitt bälte då han tar sig an ingen mindre än en sann veteran i Georgi Karakhanyan framför publiken i St. Louis, Missouri i mitten av juni.  Läs mer