Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Gå till toppen

Topp

15 kommentarer

Podoplata #22 – UFC on FOX 6: Johnson vs Dodson

I veckans Podoplata diskuterar Simon Pettersson, Mazdak Cavian och Omar Bouiche aktuella ämnen så som kommande UFC: Stockholm 2013, Vitor Belforts senaste vinst över Michael Bisping och helgens UFC on FOX 6: Johnson vs. Dodson.

Redaktionen
 • 16:09 - 26 Jan, 2013
 • http://www.mmanytt.se

 • http://twitter.com/Shesuus Cecils Folks

  När börjar galan?(matcherna på facebook) Känns ju som ett minimum av information att bidra med det…

  • PodoplataSimon

   Facebook prelimsens starttid bestäms bara timmar i förväg, podcasten spelades in i onsdags. Och jag tycker väl knappast att en podcast är det bästa sättet att få reda på starttider osv, då är denna sida ett enklare alternativ:

   http://lmgtfy.com/?q=ufc+on+fox+johnson+vs+dodson+%22facebook+prelims%22+p.m.+ET

  • PodoplataSimon

   Facebook prelimsens starttid bestäms bara timmar i förväg, podcasten spelades in i onsdags. Ett enklare sätt att få reda på sådana specifika detaljer om galorna är att använda sig av denna sida:

   http://lmgtfy.com/?q=ufc+on+fox+johnson+vs+dodson+facebook+p.m.+ET

  • PodoplataSimon

   Facebook prelimsens starttid bestäms bara timmar i förväg, podcasten spelades in i onsdags. Ett enklare sätt att få reda på sådana specifika detaljer om galorna är att använda sig av denna sida:

   http://bit.ly/11ZCDsS

   • http://twitter.com/Shesuus Cecils Folks

    Nu ska jag berätta varför du har fel, så du slipper skämma ut dig med sånt här larv flera gånger:
    Starttiden bestäms LÅNGT i förväg, det sänds nämnligen LIVE och ingen skulle tolerera att UFC sålde biljetter till ett event där starttiden bestäms först ett par timmar innan galan börjar! Faller på sin egen orimlighet då folk ofta får stå i kö i flera timmar för att komma in på galan.

    MMAnytts diskussionsartikel är väldigt bra men jag hade gärna sett att den kom ut tidigare under dagen så man vet när man måste vara hemma igen för att börja kolla.

    • http://twitter.com/lesnar911 Lesnar911

     Jag har drygat mig med martin om detta i några år nu. Det blir bättre och bättre iaf.

     Ett tips som alltid funkar är att gå in på ufc.tv sedan trycka details på
     prelims http://www.ufc.tv/ufc/event/prelims/1938 där finns det alltid en
     countdown. Och Är det även FB matcher så börjar det på FB ca halvtimme innan om det bara är en match där. Annars ännu tidigare osv. Men man får iaf alltid korrekta tiden på vanliga prelims. =)

    • PodoplataSimon

     Facebook-matcherna får först en preliminär starttid (vilket var satt till 22:30 idag svensk tid). Nu (ett par timmar innan galans start) har dock den slutgiltiga tiden kommit, vilket blev 22:35. Vi kan inte gå in på alla specifika smådetaljer på podcasten, det är helt enkelt omöjligt (och även om det vore möjligt så skulle vi inte göra det, det är helt enkelt inte sånt vi vill att podcasten ska innehålla).

     Ditt hatande och allmänt omogna beteende tänker jag inte ens lägga ner energi på…

     • http://twitter.com/Shesuus Cecils Folks

      Du missförstår mig – problemet är INTE podcasten, det är att diksussionsartikeln kommer upp för sent! Podcasten behöver absolut inte innehålla ngn info som står i diskussionsartikeln men det vore bra om diskussionsartikeln kom upp lite tidigare. Sen det omogna beteendet var det du som drog igång med att försöka idiotförklara en som man inte vad google var samtidigt som du refererar till en artikel på sidan som inte låg uppe då jag kommenterade

     • PodoplataSimon

      Då borde du nog inte ha kommit med ditt klagomål i kommentarerna till podcasten (då blir det ganska enkelt att dra slutsatsen att det är podcasten du kritiserar).

      Länkningen till lmgtfy.com var inte ett försök till idiotförklaring utan ett humoristiskt sett att påpeka en enkel lösning på ditt problem.

      Nog om detta nu

 • http://twitter.com/LittleRainMan kristofer bjork

  Tror att UFC väljer april före juni just pga. att Sverige stannar av under sommaren. UFCs Marshall sa något om att Europa och sommar var är en dålig kombination, precis som Brazil och januari.

 • http://twitter.com/LittleRainMan kristofer bjork

  Det är väl länsstyrelsen & kamsportsdelegationen som bestämmer om det blir tre eller fem ronder för Alex mot Mousasi?

 • Irruducibli

  Jobbigt att lyssna på en sån okunnig panel, känns så jävla oproffsigt att dem inte är förbereda och googlar namn på fighters. MMA-panelen är klasser bättre än detta!

  • PodoplataSimon

   Citerar mig själv när jag svarade på en annan kommentar på youtube där en snubbe störde sig på att jag googlade när vi glömde ett namn (notera att den personen jag svarade då inte tog MMA-panelen som exempel och att min jämförelse med studioprogram är en tillfällighet):

   ”Som jag ser det är fördelen med en podcast (framför ett studioprogram) att man inte behöver hålla sig till fasta programpunkter utan att man kan sväva iväg och prata om saker runt omkring (och framför allt djupare in på) ämnet. Det blir mer som en riktig konversation på det sättet. ”Nackdelen” är att det blir svårt att ”läsa på” om precis allt man kan komma att snacka om. Däremot så tycker jag det lite lugnare och mer avslappnade tempot i en podcast tillåter användandet av datorer.”

   Det är helt enkelt så när man pratar utan avbrott(*) om ett ämne i över en timme (”bara” 40 minuter i det här fallet) så händer det att man inte får fram ett namn eller liknande någon gång ibland. Och när det händer så tycker jag att det är bättre att ta en snabb googling så att man har det man letade efter 5 sekunder senare.

   *dom korta avbrotten vi har i vissa avsnitt är bara för att starta om kameran som bara filmar 12 minuter i taget, något som kommer fixas inom ett par avsnitt

   • Irruducibli

    Nu tog jag bara googlandet som ett litet exempel.Tycker du är betydligt mer kunnig än Mazdak, Är man ”programledare” ska man inte fråga tex. ”var det inte han som möte honom”, eller fråga efter namn på en fighter.förstår helt ärligt inte vad han fyller för funktion i detta program/podcast. Hade detta bara ren podcast utan bild då hade jag inte brytt mig för fem öre, hade förmodligen tyckt att det va charmigt och att det påminner om en del surr man har med sina vänner. Men så fort man har det i video-format så ställer jag högre krav på produktionen.

    Nu ska jag inte hata för mycket och det är möjligt att det bara är jag som lägger märke till sånt men kände att efter jag sett detta ”program ” 3 ggr så var jag tvungen och säga detta

    • PodoplataSimon

     Mazdak är inte programledare här, utan mer en moderator. Hans ”uppgift” är att sätta(/hålla) igång konversationen igen efter vi är klara med ett ämne och det tycker jag han gör väldigt bra (bättre än jag kommer vara på det i början, när han flyttar till USA om någon månad). Sen är han den första att erkänna att han inte är lika kunnig som vi andra som är med på podcasten. Det tycker jag inte är något negativt, då han ställer frågor som vissa av våra lyssnare kan undra över, men som någon som jag inte skulle fråga då jag vet svaret (tex när han frågade varför det är svårt blocka en spark från en southpaw).

     Som det är nu representerar vi ”alla” tre grupper, ”Fightern” representeras av Omar, den som kan det mesta/allt när det kommer till det tekniska. Jag är det mer ”kunniga fan’et” (känns douchigt att säga det själv, men nödvändigt för att få fram min poäng) som kan mycket om sporten på ett nörd-plan (haha) och som kanske tränar lite själv mest för att det är kul. Medans Mazdak representerar ett mer ”casual fan” som kanske inte slaviskt följer allt som händer inom sporten och som kanske inte tränar själv.

     Att vi har video är bara för att vissa föredrar att kunna se oss som pratar, det är fortfarande en podcast (raw, ärligt och oproducerat) och inte ett studioprogram (där allt är mer förberett, uppunktat, klippt och i vissa fall repat). Vi kommer börja lägga ut det med bara ljud på iTunes om man föredrar det.

Regler för att kommentera på MMAnytt
I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.

De senaste nyheterna

Nästa UFC-PPV – UFC 188: Velasquez vs Werdum

28 maj, 2015 |

UFC 188 kommer lördagen den 13 juni att gå av stapeln i Arena Ciudad de México i Mexiko City, Mexiko. Huvudmatchen är en titelmatch i tungvikt mellan Cain Velasquez och interimmästaren Fabricio Werdum. I den delade huvudmatchen möts Gilbert Melendez och Eddie Alvarez i lättvikt.

Alla underkortets sju matcher kan du se på UFC Fight Pass. Kl 00.30 startar underkortet och klockan 04.00 sätter huvudkortet igång. Huvudkortet sänds på C Sports, C More Extreme, C More Play, TV4 Play och UFC.tv. Continue reading “Nästa UFC-PPV – UFC 188: Velasquez vs Werdum” »

Michael Bisping: Min son skulle kunna spöa Vitor Belfort

27 maj, 2015 |

Michael Bisping mötte Vitor Belfort i en match 2013. Matchen slutade med att Belfort knockade Bisping med en huvudspark. Under matchen gick Belfort på testosteronterapi vilket var tillåtet då matchen ägde rum. I helgen så gick Belfort sin första match utan testosteronterapin och det var den första han förlorade på sina 4 senaste matcher. Bisping anser att Belfort enbart vann sina matcher på grund av testosteronterapin. Continue reading “Michael Bisping: Min son skulle kunna spöa Vitor Belfort” »

Ryan Bader anser att Cormier inte förtjänar att vara mästare

27 maj, 2015 |

Ryan Bader och Daniel Cormier skulle ursprungligen möta varandra men efter att Cormier istället fick chansen på titeln har skitsnacket gått igång mellan dem två istället. I en intervju anser Bader att Cormier inte förtjänar att vara mästare och fick den lättaste vägen till titeln. Continue reading “Ryan Bader anser att Cormier inte förtjänar att vara mästare” »

Dan Henderson tänker inte pensionera sig

27 maj, 2015 |

Dan Henderson har i sin senaste vända i UFC ett matchfacit på två vinster och fem förluster. Med tanke på att Henderson har gått över 40 matcher så anser många att det är dags för pensionen. Henderson har tre matcher kvar på sin kontrakt och meddelar i en intervju att han inte tänker ta något beslut förrän han avslutat sitt kontrakt. Continue reading “Dan Henderson tänker inte pensionera sig” »

UFC

Chris Weidman: ”Luke Rockhold inte framstående någonstans, ”Jacare” en farligare utmanare”

27 maj, 2015 |

Chris Weidman har inte ens vilat i en vecka sedan det senaste titelförsvaret innan han tvingas ta itu med nästa. Luke Rockhold verkar bli UFC:s nuvarande mellanviktsmästares fjärde utmanare vilket enligt Weidman själv inte är det tuffaste alternativet just nu. Ronaldo Souza skulle förmodligen bli en jobbigare match för mästaren.  Continue reading “Chris Weidman: ”Luke Rockhold inte framstående någonstans, ”Jacare” en farligare utmanare”” »

Frank Trigg tycker inte att någon borde tycka synd om Jon Jones

27 maj, 2015 |

Efter att Jon Jones (21-1) varit inblandad i ännu en skandal, då han kraschade en bil och smet ifrån platsen, blev han av med sitt lättviktsbälte. Frank Trigg (21-9) tycker inte att någon ska tycka synd om Jones, då han är en vuxen man. Continue reading “Frank Trigg tycker inte att någon borde tycka synd om Jon Jones” »

Gegard Mousasi vill möta Vitor Belfort i Japan: ”Så länge det blir en ”ren” match”

27 maj, 2015 |

Efter en framgångsrik insats i sitt senaste framträdande hoppas Gegard Mousasi på att möta en som kommer från ett omvänt scenario. Vitor Belfort åkte på en av karriärens hittills tuffaste förluster i helgen och ”The Dreamcatcher” hoppas på en match de två emellan härnäst. Förutsatt att det bli en ”ren” sådan det vill säga.. Continue reading “Gegard Mousasi vill möta Vitor Belfort i Japan: ”Så länge det blir en ”ren” match”” »

Conor McGregor: ”Jose Aldo på väg ut ur gamet tillsammans med André Pederneiras”

27 maj, 2015 |

Sommarens match med stort M närmar sig med stormsteg och således trappas även skitsnacket inför densamma upp. Efter att Nova Uniaos långvarige huvudtränare tillika Jose Aldos mentor och coach André Pederneiras nyligen uppgett att han hänger upp handduken efter det här året vittrar Conor McGregor nämligen svaghet. Enligt honom är UFC:s fjäderviktsmästare även han på väg ”ut ur gamet.” Continue reading “Conor McGregor: ”Jose Aldo på väg ut ur gamet tillsammans med André Pederneiras”” »

Sara McMann tror inte att Reeboks avtal med UFC gynnar kvinnliga fighters

27 maj, 2015 |

Många fighters har haft åsikter om reeboks avtal med UFC och många åsikter har varit negativa och nu ställer sig Sara McMann (8-2) till den skaran som är tveksamma till om avtalet kommer gynna kvinnor lika mycket som män. Continue reading “Sara McMann tror inte att Reeboks avtal med UFC gynnar kvinnliga fighters” »

Gratismatch: Carlos Condits vinst över Martin Kampmann

27 maj, 2015 |

I helgen möts welterviktarna Carlos ”The Natural Born Killer” Condit (29-8) och Thiago ”Pitbull” Alves (21-9) när UFC gör sin debut i Goiania, Brasilien för UFC Fight Night 67. Här kan ni se en video från Condits imponerande vinst över dansken Martin ”The Hitman” Kampmann (20-7) i vad som potentiellt var danskens sista match i karriären. Matchen utspelade sig den 28 augusti år 2013 och blev ”fight of the night” vid UFC Fight Night 27. Continue reading “Gratismatch: Carlos Condits vinst över Martin Kampmann” »

Ildemar Alcantara och Kevin Casey möts vid UFC Fight Night 71

27 maj, 2015 |

Ett mellanviktsmöte mellan brassen Ildemar Alcantara (21-7) och Kevin ”King” Casey (8-3-1 no contest) har blivit bokat för UFC Fight Night: Mir vs. Duffee den 15 juli i San Diego. Continue reading “Ildemar Alcantara och Kevin Casey möts vid UFC Fight Night 71” »

Daniel Cormier: ”I hope Jon Jones was at home watching me win what he thinks is ‘his’ title”

27 maj, 2015 |

Den nye mästaren i lätt tungvikt Daniel ”DC” Cormier (16-1) skyr inte att skicka en känga åt den tidigare mästaren Jon ”Bones” Jones (21-1) efter sin vinst vid UFC 187. Cormier säger till Ariel Helwani att han hoppas att Jones såg på när han tog ”hans” titel i lördags. Continue reading “Daniel Cormier: ”I hope Jon Jones was at home watching me win what he thinks is ‘his’ title”” »

Carlos Condit tror att en vinst över Thiago Alves gör att han är nära en ny titelmatch

27 maj, 2015 |

Carlos ”The Natural Born Killer” Condit (29-8) återvänder till helgen efter ett uppehåll på 442 dagar för att möta Thiago ”Pitbull” Alves (21-9) vid UFC Fight Night 67. Condit tror att en vinst göra att han återigen är tillbaka i titelbilden. Continue reading “Carlos Condit tror att en vinst över Thiago Alves gör att han är nära en ny titelmatch” »

Michael Johnson om Benson Henderson: ”I think he’s a little scared of me”

27 maj, 2015 |

Lättviktaren Michael ”The Menace” Johnson (16-8) tror att den tidigare lättviktsmästaren Benson ”Smooth” Henderson (22-5) kommer med svepskäl för att undvika en match mot honom och att han till och med är rädd för Johnson. Continue reading “Michael Johnson om Benson Henderson: ”I think he’s a little scared of me”” »