Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Gå till toppen

Topp

Regler på MMAnytt

Regler
I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.

  • Inga personpåhopp, förolämpningar, spydigheter, fighterbashing, rasism eller liknande.
  • Behandla varandra med respekt, och behandla andra så som du själv vill bli behandlad.
  • Reklam i kommentarsfältet är inte tillåtet.
  • Aggressivitet har ingen plats på den här bloggen, sådant blir vi av med i träningslokalerna.
  • Presentera inte spekulationer som fakta. Ha bevis och grund för dina påståenden.
  • Alla kommentarer bör tillföra något till diskussionen.
  • Frågor om illegala streamar är inte tillåtet.
  • Håll er till ämnet. Vill ni lämna tips på nyheter vi inte behandlat gör det då här.

Läs mer om reglerna på MMAnytt här.
Hur ska jag då bete mig som kommentator på MMAnytt?
Personliga attacker
Det är helt ok att inte hålla med vad vi skrivit i en artikel, innehåll på sidan, andra kommentatorers åsikter. Men det finns ingen anledning att göra det personligt och få någon att börja gråta sig själv till sömns på kvällen. Ingen kräver att du ska börja varje kommentar med ”kära ”, ”Jag ber om ursäkt, men min åsikt skiljer sig från din”, men det finns heller ingen anledning att skriva saker som ”Din jävla idiot, du har fel.” eller ”Du kan ju ingenting…”. Och för att vara extra tydlig, att kalla någon för idiot är ett personpåhopp, och kommer att raderas.

Fighterbashing
Detta är ett ganska diffust ord. MMAnytt ser det så här: Du är fullt välkommen att vara kritisk mot en fighter, det är inte vad fighterbashing är. Om du däremot skriver saker som skulle kunna förolämpa en fighter om dom läser det, då har du fighterbashat. Klarar du inte av att skriva kritiskt mot en fighter utan att förolämpa dom, bör du allvarligt behöva se över ditt ordförråd.

Off Topic
Är du med i en diskussion så är det väldigt roligt. Men håll dig till ämnet, eller åtminstone så nära ämnet du kan komma. Vi har ett alldeles utmärkt forum där du till och med får diskutera precis allt. Så snälla, håll diskussioner på nyhetssidan så relevant som möjligt.

Trollning
Det finns folk där ute som får en kick av att få så många arga svar som möjligt genom att skriva ren nonsens, eller spela djävulens advokat till det extrema. Många gånger är det oskyldigt och omedvetet, men upptäcker vi att det är ett mönster så kastar vi ut dig.

Klagomål på ämnet i en artikel
Allt vi skriver kanske inte faller dig i smaken. Ibland skriver vi lite för mycket av det goda, eller det dåliga. Det händer, och din första instinkt kanske är att klaga på vad vi har skrivit – undvik det är du snäll. Vi har andra alternativ: Istället för att klaga på vad du inte gillar, tipsa oss om vad du faktiskt gillar.

Rättningar/konstigheter i en artikel
Vi är alla människor, åtminstone de flesta av oss, och vi gör misstag. Ibland är de grammatiska misstag, ibland strukturfel, och ibland kan vi inte stava överhuvudtaget, och i vissa fall kan vi inte räkna. Men du behöver inte förolämpa oss, vår utbildning och våra mammor för det. Det är helt ok att rätta oss, men gör det inte bland kommentarerna. Använd detta formulär, skicka ett PM eller skicka ett mail för att rätta oss, så fixar vi till det så fort vi kan.

Förslag på förbättringar på sidan
Har du ett förbättringsförslag? Utmärkt, vi skulle verkligen vilja höra vad du har att säga. Det lättaste sättet att skicka in förslag, förbättringar, kritik eller beröm är att gå till MMAnytts forum. Vill du hellre vara mer anonym så går det alldeles utmärkt att skicka in förslag via vårt kontaktfomulär, eller via mail till respektive författare. Den bästa personen att kontakta vid förbättringsförslag på själva sidan är martin@mmanytt.se.

Du bidrar till MMA i Sverige
Varje kommentar du lägger, kanske inte hjälper oss att få UFC till Sverige, men du är ändå en representant för sporten. Hur intressant tror du att MMA blir för Gunilla, 48 år, om hon ser en massa gnällspikar för varje nyhet som skrivs? Se varje kommentar du skriver som ett bidrag till MMAnytt, och MMA i Sverige. Det privilegiet bör vårdas.

Följs inte dessa regler har moderatorer rättigheter att ändra och/eller ta bort ditt meddelande.
Snälla, tänk till en extra gång innan du postar din kommentar.

När en kommentar modereras så tas allt i den kommentaren bort, oavsett vad som står före, efter eller mitt emellan.