Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Gå till toppen

Topp

128 kommentarer

Exklusivt: Magnus ”Jycken” Cedenblad skriver kontrakt med UFC, möter Francis Carmont på UFC on Fuel 2 i Sverige

I oktober förra året så berättade Magnus ”Jycken” Cedenblad i en intervju med MMAnytt om att han kommer att vara i UFC inom ett år. Nu visar det sig att den visionen var alldeles korrekt, för idag har Jycken skrivit ett fyramatcherskontrakt med UFC, samma dag som han förlovade sig med sin flickvän. Han kommer att göra sin debut på UFC on Fuel TV 2 på Globen i Stockholm där han kommer att möta Francis Carmont.

Magnus gjorde sin MMA-debut i april 2007, då han gick en match på The Cage Vol. 7 – Reincarnation i Gävle då han mötte Jevgeni Smirnov. Matchen gick inte riktigt Jyckens väg och han förlorade via en knockout tidigt i den första ronden. Men detta skrämde inte Jycken som gjorde ett nytt försök i september samma år. Även den matchen gick på förlust via en armbar, men skam den som ger sig, för nu är kontraktet skivet.

”Det är skitbra nu, jag har vetat det här sen i början av december,” säger Jycken till MMAnytt. ”Skönt att få ha skrivit på det. Det känns helt underbart för jag har jobbat på det här i åtta år. Det är en dröm, det känns så jävla roligt. Vem fan kunde tro det här efter knocken i Gävle för några år sen?”

Det var tidigt i hans karriär, och sedan dess har han lyckats justera sitt game, ändrat viktklass från lätt tungvikt till mellanvikt på 84 kilo. Förutom matchen mot Mats Nilsson så har han vunnit 10 matcher, och rider för tillfället på en vinstvåg på sju raka vinster. Under de senaste två åren har Jycken lyckats utvecklats otroligt mycket, och mötte nu senast Dan EdwardsFighting for Change 1 i slutet av oktober. En match han vann tidigt i den första ronden via en kimura.

”För lite mer än ett år sen, när jag bestämde mig att satsa på det här på riktigt så snackade jag med mina polare om det,” fortsätter Jycken. ”Dom sa; ‘Men vadå, tror du att du kommer till UFC eller?’ och så garvade dom. Jag kände själv då att det känns nästan pinsamt att säga ja då. Det är nästan för stort. Det är otroligt stort, folk kan nog inte förstå hur stort det är. Det är världen största fighterorganisation och man är en av de bästa i världen. Alla de bästa finns där.”

Hans nästa motståndare Francis Carmont har däremot hunnit vara aktiv sedan 2004. Han har redan även hunnit med sin debut i UFC, då han besegrade Chris CamozziUFC 137 via ett enhälligt domslut. Med den matchen i bakfickan så glider Carmont numera på sex raka vinster. Totalt sett så har han ett MMA-rekord på 18-7 och har under karriärens gång mött bland annat Vitor Vianna och Evangelista ”Cyborg” Santos.

”Fast det känns nu som att det är nu resan börjar, allt innan har varit uppvärmning bara,” avslutar Jycken. ”Det är nu det gäller att vinna. Det är nu det gäller att prestera. Nu ska man bara bli bättre och bättre och jag är fett motiverad. Jag kan inte fatta att jag kommer in till Globen, jag hoppas att det kommer bli fullsatt. Nu får de svenska fansen stiga fram och visa vad som gäller.”

Följ MMAnytt via Facebook och Twitter för att få de senaste nyheterna.

Regler för att kommentera på MMAnytt
I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg.

De senaste nyheterna

Video: Thiago Alves – The Comeback

29 maj, 2015 |

Natten till söndag ska Thiago ”Pitbull” Alves (21-9) möta Carlos Condit (29-8) i huvudmatchen vid UFC Fight Night 67 i Alves hemland Brasilien. Här finns en video där Alves berättar om vad som krävdes av honom för att kunna återvända till toppen av sporten efter ett uppehåll på nästan två år på grund av skada. Continue reading “Video: Thiago Alves – The Comeback” »

Se invägningen inför UFC Fight Night 67 LIVE kl 21.00

29 maj, 2015 |

I kväll vid kl 21.00 svensk tid så kommer invägningen inför UFC Fight Night 67 att köra igång. I videon nedan så kan du följa detta live. Continue reading “Se invägningen inför UFC Fight Night 67 LIVE kl 21.00” »

Willie Gates möter Darrell Montague vid finalen av TUF 21

29 maj, 2015 |

En flugviktsmatch mellan Willie Gates och Darrell Montague har blivit bokad till finalen av TUF 21 den 12 juli i Las Vegas. Continue reading “Willie Gates möter Darrell Montague vid finalen av TUF 21” »

Redaktionstipset: UFC Fight Night 67 – Huvudkortet

29 maj, 2015 |

Nästa UFC-gala närmar sig, det innebär givetvis att redaktionen på MMAnytt tippar vinnare och förlorare. Dela gärna med er av era egna tips i kommentarsfältet! Continue reading “Redaktionstipset: UFC Fight Night 67 – Huvudkortet” »

Video: Höjdpunkter från den öppna träningen inför UFC Fight Night 67

29 maj, 2015 |

I helgen gör UFC sin debut i Goiania, Brasilien med UFC Fight Night 67: Condit vs. Alves. I denna video kan ni se höjdpunkter från den öppna träningen inför galan samt höra vad de fyra fighters som är involverade i galans två stora matcher har att säga inför eventet. Continue reading “Video: Höjdpunkter från den öppna träningen inför UFC Fight Night 67” »

”The Rock” säger att Conor McGregor påminner om han själv i yngre dar

29 maj, 2015 |

Dwayne ”The Rock” Johnson känner igen sig själv i fjäderviktaren ”The Notorious” Conor McGregor (17-2) och dennes självförtroende från sitt eget inträde i WWE. Johnson tror även att McGregor har en mental fördel gentemot mästaren José Aldo (25-1). Continue reading “”The Rock” säger att Conor McGregor påminner om han själv i yngre dar” »

Video: Förhandstitt på Pioneers of MMA: Matt Hughes

29 maj, 2015 |

Under nästa månad kommer en längre dokumentär om den tidigare welterviktsmästaren Matt Hughes att finnas tillgänglig på UFC Fight Pass. Hughes är invald i organisationens Hall of Fame och anses fortfarande som en av de mest dominanta fighters som sporten någonsin skådat. I denna video kan vi se Hughes gamle tränare Pat Miletich och Hughes själv berätta om varför hans framgång blev så påtaglig. Continue reading “Video: Förhandstitt på Pioneers of MMA: Matt Hughes” »

Dana White: ”Chris Weidman är på väg att bli lika dominant som Jon Jones var”

29 maj, 2015 |

UFC:s VD Dana White säger att han tycker att mellaviktsmästaren Chris Weidman (13-0) är på väg att dominera sin division på samma sätt som den tidigare mästaren Jon ”Bones” Jones (21-1) gjorde i lätt tungvikt. Continue reading “Dana White: ”Chris Weidman är på väg att bli lika dominant som Jon Jones var”” »

Erick Silva säger att Reebok-avtalet kommer att göra att han förlorar 12 000 Dollar i månaden

29 maj, 2015 |

Den brasilianske welterviktaren Erick Silva (18-5-1) säger att UFC:s kommande sponsor-avtal med sportföretaget Reebok kommer att kosta honom drygt 12 000 USD i månaden. Continue reading “Erick Silva säger att Reebok-avtalet kommer att göra att han förlorar 12 000 Dollar i månaden” »

Video: Carlos Condit – Back in the Game

29 maj, 2015 |

UFC har släppt en video där welterviktaren Carlos ”The Natural Born Killer” Condit (29-8) talar om hur det varit för honom att vara borta från tävlandet i över ett år, hur hans knä känns samt sina tankar om sin kommande motståndare Thiago ”Pitbull” Alves (21-9). Det är natten till söndag som Condit och Alves möts i huvudmatchen vid UFC Fight Night 67 i Goiania, Brasilien. Continue reading “Video: Carlos Condit – Back in the Game” »

Video – TUF 21: ATT vs Blackzilians – Avsnitt 6

29 maj, 2015 |

Nedan så kan du se det sjätte avsnittet från den senaste säsongen av The Ultimate Fighter som sändes under natten till torsdag. Nytt för den här säsongen är att alla deltagare håller till i Florida. De rivaliserande gymmen American Top Team och Blackzilians tar sig an varandra i en tävling om vilket gym som ska vinna $500,000 (4 134 900 kr). Continue reading “Video – TUF 21: ATT vs Blackzilians – Avsnitt 6” »

James McSweeney av med sitt One FC-kontrakt

28 maj, 2015 |

TUF-deltagaren och före detta UFC-fightern James McSweeney har på senare tid gått matcher för One FC. Senast han gick match var i december 2014 vilket gjort han frustrerad då han vill gå match oftare. Efter ett argt facebookinlägg så valde One FC att riva hans kontrakt. Continue reading “James McSweeney av med sitt One FC-kontrakt” »

Bethe Correia ber om ursäkt för sitt uttalande om självmord

28 maj, 2015 |

Bethe Correia ska gå titelmatch mot Ronda Rousey på UFC 190. I skitsnacket mellan dem så fällde Correia en kommentar om självmord vilket ansågs osmakligt då Rouseys far tog sitt eget liv. Correia backar nu från sitt tidigare uttalande. Continue reading “Bethe Correia ber om ursäkt för sitt uttalande om självmord” »

Video: Bas Rutten visar hur man ska försvara sig när någon försöker sno titelbältet

28 maj, 2015 |

Bas Rutten har efter sin mma-karriär tjänat pengar genom att skapa instruktionsvideor i självförsvar. Videorna är populära då Rutten använder en humoristisk ton samt talar av egen erfarenhet från sina yngre år. Tidigare i år så lyckades Conor McGregor sno åt sig Jose Aldos bälte under en presskonferens. I en video så visar nu Rutten hur nyblivne mästaren Daniel Cormier ska agera i en liknande situation. Continue reading “Video: Bas Rutten visar hur man ska försvara sig när någon försöker sno titelbältet” »